• Nieuws
  • De Gezinsbond vraagt betaalbare psychotherapie.

De Gezinsbond vraagt betaalbare psychotherapie.

Het aantal zelfdodingen in Vlaanderen stijgt. Het zelfdodingscijfer hier ligt anderhalve keer hoger dan het Europese gemiddelde. Hiermee is onze regio helaas een van de koplopers in Europa. Preventie is de sleutel om het aantal zelfdodingen terug te dringen. Psychische hulpverlening kan daarin een belangrijke rol spelen.

De Gezinsbond ontvangt ook geregeld signalen van gezinnen dat ze nood hebben aan een betere en toegankelijke psychologische begeleiding of behandeling en psychotherapie. Er bestaat een duidelijke behoefte bij gezinnen aan laagdrempelige en betaalbare eerstelijns behandeling door klinisch psychologen en, indien nodig, verdere gespecialiseerde therapie door psychotherapeuten.

Erkenning is nog geen terugbetaling

De erkenning van de klinisch psychologen, orthopedagogen en de psychotherapeuten is een noodzakelijk stap om tot de terugbetaling van psychologische behandelingen via de ziekteverzekering te komen. De erkenning geeft patiënten een grotere kwaliteitsgarantie maar de kosten van psychologische begeleiding en psychotherapie nog steeds hoog oplopen.

Aan de volgende minister van Sociale zaken en Volksgezondheid vraagt de Gezinsbond daarom om meteen na de samenstelling van de nieuwe regering ook de terugbetaling van psychologische begeleiding en psychotherapie op de agenda te plaatsen en te regelen. Gezinnen wachten hierop! Realiseer met de Gezinsbond de terugbetaling en teken hier de petitie.

(Bron: www.gezinsbond.be)

Terug