• Nieuws
  • Gratis e-learning: Eerste Hulp Bij Psychische problemen

Gratis e-learning: Eerste Hulp Bij Psychische problemen

Wat zeg je als een vriend(in) verdrietig is na een relatiebreuk? Of als je buurman minder vrolijk lijkt dan normaal? Of als een familielid op een feestje vertelt dat het eigenlijk niet goed gaat ...?

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden of precies te weten hoe je de ander kan helpen. Toch hoef je geen expert te zijn in het onderwerp om iemand te kunnen ondersteunen.

Interesse om je hierin te verdiepen? Te Gek!? en Rode Kruis-Vlaanderen bundelden de krachten en stelden een gratis e-learning EHBP ('Eerste Hulp Bij Psychische problemen') samen over hoe je iemand kan helpen wanneer die het moeilijk heeft. Op een interactieve manier leer je signalen herkennen en actief luisteren, maar ook je eigen grenzen bewaken en hoe je hierover kan communiceren, en dat allemaal op jouw eigen tempo.

Na het volgen van de e-learning heb je tal van praktische tips en inzichten waarmee je meteen aan de slag kunt.

Deze e-learning duurt ongeveer 60 minuten en richt zich tot volwassenen.

Naar de e-learning EHBP

Met een e-learning kan je online op interactieve manier iets bijleren via computer, tablet of telefoon. Je maakt oefeningen, bekijkt video’s, … Je kan dit doen waar en wanneer je maar wil.

Terug