• Nieuws
  • Ken over zijn boek ‘Meth de trein NAAR Oude God’

Ken over zijn boek ‘Meth de trein NAAR Oude God’

Ken Van Peteghem, AKA 'Rookie Zwarthoed' van Antwerpen is een creatieveling met een verleden in de psychiatrie. Hij werd gediagnosticeerd met bipolariteit en kende meerdere opnames omwille van psychoses. Hij omschrijft zichzelf als iemand met een gebroken hoofd en een getormenteerde ziel maar met wat geluk ook een heleboel vaardigheden en talenten. Ken telt ondertussen 46 jaar en is ruim 12 jaar nuchter na een drugsverslaving.

Bovendien is Ken een creatieve duizendpoot die zich graag bezighoudt met schilderen, tekenen en schrijven. Werken van hem kan je bezichtigen in een doorlopende expo in het Psychiatrisch Centrum Stuivenberg te Antwerpen. Na zijn boek ‘Het einde van de Antwerpse files’ zette Ken zich opnieuw aan het schrijven. Dit keer vormde zijn verleden als drugsverslaafde een inspiratiebron voor zijn nieuwe boek ‘Meth de trein NAAR Oude God’.

Na een paar lijnen reden we onverantwoord als gekken op donderdagmiddag naar een uitgaansplek om zo een helse en een roekeloze trip te ondergaan tot dinsdagochtend! 

Ken: "In het boek 'Meth de trein NAAR Oude God' heb ik verschillende termen als psychose, waanbeelden, drugsgebruik, verwardheid, depressie, misbruik, hopeloosheid en psychiatrische opnames op een zo goed mogelijke manier proberen te verwoorden. Aan de hand van waargebeurde verhalen leg ik uit dat je alleen maar ellende meemaakt onder drugsgebruik en dat het enorm afzien is. Het schudt je leven en welzijn volledig door elkaar."

Drugs blijf je niet volhouden, en je bent een doorzetter als je ervan afgeraakt.

Ken: "Het doel van het boek is jongeren en volwassenen inzicht geven in de problematiek en getroffen familieleden een inkijk geven in de hersenen van iemand met een verslaving. Om zo de honderdduizenden mensen in België en Nederland die met verslaving te kampen hebben, last uit hun rugzak te laten halen. Dat men de problemen relativeert als men begrijpt dat niet altijd het eigen karakter, omgeving en achtergrond het probleem zijn, maar dat drugs elke mens en elk levenspad doet veranderen. Het duurt jaren om terug jezelf te worden na verslaving, zo is ook mijn ervaring. Hierbij moet je leren luisteren naar jezelf op de eerste plaats. Luisteren naar je oude god.
Het boek zal verspreid worden in afkickcentra en psychiatrische ziekenhuizen. Om verslaafden, jongeren, volwassenen en getroffen ouders en familieleden te ondersteunen in hun drugsproblematiek."

Terug