Op 7 en 8 oktober vinden de eerste Open Geestdagen plaats. Hiermee wil Te Gek!? het brede publiek laten kennismaken met en informeren over de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg. Met de Open Geestdagen streeft Te Gek!? naar een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, een juiste beeldvorming en het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid.
In het weekend van 7 en 8 oktober zet de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen voor iedereen de deuren wijd open. Dankzij vele boeiende initiatieven, opgezet door de deelnemende zorgorganisaties, kunnen mensen ontdekken wat er binnen de geestelijke gezondheidszorg gebeurt, van zorg in de directe omgeving tot diensten waar mensen langdurig verblijven.
De Open Geestdagen zijn de jaarcampagne van Te Gek!? voor 2023. Zorgnet-Icuro zet mee de schouders onder deze campagne.
campagnewebsite opengeestdagen.be
Meer dan 70 deelnemende zorgorganisaties, gaande van psychiatrische ziekenhuizen tot zorgboerderijen, bieden dat weekend een heel uiteenlopend aanbod initiatieven aan: workshops, rondleidingen, wandelingen, lezingen, theatervoorstellingen, infosessies, muziekoptredens, tentoonstellingen ... Welke organisaties deelnemen en welke activiteiten er in jouw buurt plaatsvinden vind je op www.opengeestdagen.be. Daar krijg je ook een overzicht van de verschillende soorten hulp die beschikbaar zijn.
Bij de Open Geestdagen hoort ook een nieuwe Open Geesttournee ‘Het komt voor in de beste families' met Mathias Vergels & Manu Huylebroeck. De muziektheatervoorstelling kwam tot stand in samenwerking met Similes en zal te zien zijn in meer dan 30 culturele centra en psychiatrische ziekenhuizen.
Niet alleen de zorgorganisaties openen hun deuren tijdens de Open Geestdagen. We openen ook de deur van ons eigen hoofd. Te Gek!? geeft de boodschap om open te zijn over je geestelijke gezondheid en die van je naasten. Daarom lanceert te Gek!? vier Open Geest-sleutelhangers met daarop een ondersteunende boodschap van een van de vier Open Geest-ambassadeurs: Mathias Vergels, Dirk De Wachter, Guy Swinnen en Selah Sue.
Daarnaast is er een blanco sleutelhanger waarop je zelf een boodschap kan schrijven, voor jezelf of een dierbare die steun kan gebruiken. De sleutelhanger toont dat je er bent voor iemand en staat symbool voor zorg in de brede zin: zorg door professionals, zorg door familie en eigen omgeving, en zorg voor jezelf.
De sleutelhangers zijn te koop bij een van de deelnemende organisaties of via onze webshop!
Please note, the translation with Google Translate is not always 100% correct, for which we apologize.
We offer this option to translate so that everyone has the chance to view this site in his or her own language.
Activate Translation-bar