• Nieuws
  • Podcast: Milo Meskens open over zijn ervaringen met psychische problemen

Podcast: Milo Meskens open over zijn ervaringen met psychische problemen

Op 10 oktober, internationale dag van de geestelijke gezondheid, lanceert singer-songwriter Milo Meskens zijn nieuwe album ‘All the things I couldn’t tell my therapist’. 

Te Gek!? ging met Milo in gesprek over zijn herstel, over hoe zijn nieuwe album tot stand gekomen is en over geestelijke gezondheid in het algemeen. 

Te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, op Soundcloud en hier op deze website!

Beluister hier de podcast met Milo Meskens!

Het heeft me altijd geholpen mijn emoties in een song te gieten. Ik schrijf over wat er in mij omgaat, over wat ik voel en wat ik kwijt moet. Dat is nu zo’n ontzettende reddingsboei geweest dat ik heel blij ben dat ik dat heb.

Over ‘All the things I couldn’t tell my therapist’

Het album omvat 12 nummers die Milo's persoonlijke, hobbelige parcours naar herstel weergeven. De nummers waren oorspronkelijk niet bedoeld om te laten horen aan anderen, wel om de gevoelens en gedachten die hij niet onder woorden kon brengen te delen met zijn hulpverlener om er dan samen over te spreken.  

Het is volgens Milo dan ook zijn minst commerciële plaat ooit, aangezien op geen enkel moment rekening gehouden werd met het idee dat dit album een Sportpaleis moet kunnen vullen. Uiteindelijk spoorde Milo's hulpverlener hem aan om zijn nummers te delen met zijn publiek. Het resultaat is een puur, open en eerlijk album dat hoop wil bieden aan iedereen die door een moeilijke periode gaat.


Met dank aan Matthias Corneillie voor het maken van deze podcast!

Terug