Heb je een probleem? Ben je veel aan het piekeren? Voel je je niet goed in je vel? Ontdek hier waar je terechtkan als je hulp of een babbel nodig hebt.
Zoek je iemand om anoniem en in alle privacy mee te praten? Dan kan telefonische hulpverlening of online hulpverlening interessant zijn.
Bij een aantal organisaties kan je terecht voor een telefonisch gesprek of een online chat. Vaak is er 24u/24 iemand beschikbaar. Als je echt in de put zit en niemand kan bereiken die je kent, kan zo’n gesprek enorm ondersteunend zijn om je door het moeilijkste moment heen te helpen.
algemeen zelfdoding depressie angst eetstoornissen drugs, alcohol & gokken psychose familie geweld en misbruik racisme en discriminatie seksuele geaardheid en genderidentiteit werk andere
Je huisarts kent jou al. Dat maakt het misschien eenvoudiger om je probleem of zorgen te vertellen. Je huisarts zoekt naar een oplossing of kan je doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.
Kleine of grote zorgen? Bij Tele-Onthaal praat je anoniem over wat jou bezighoudt. Bij kleine en grote zorgen, dag en nacht. Je kan bellen of chatten.
tele-onthaal.be
Loopt het leven niet zoals je wenst? Het Centrum Algemeen Welzijnswerk helpt je op weg. Gratis, professioneel, vertrouwelijk.
caw.be
Voel je je soms droevig, down of angstig? Je goed in je vel voelen is belangrijk. Wist je dat je dit ook écht kan leren? Neem een kijkje op geluksdriehoek.be en ontdek hoe je zelf aan je geluksgevoel kan werken.
LuisterGenoten zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid die vrijwillig een luisterend oor aanbieden aan wie nood heeft aan een gesprek. Ze hebben ervaringskennis, weten hoe heftig het leven (soms) kan zijn en kunnen empathisch luisteren. Je kan bellen of chatten.
uilenspiegel.net/luistergenoten
Heb je zelf hulp nodig of maak je je zorgen om iemand? Is iemand uit je nabije omgeving uit het leven gestapt? Praten kan helpen. Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Je kan bellen, chatten of mailen.
1813.be
Chat anoniem met lotgenoten en een ervaren hulpverlener tijdens de maandelijkse chatsessie van Werkgroep verder. Elke laatste woensdag van de maand tussen 19u en 21u.
werkgroepverder.be
Je wilt werken aan je depressieve klachten en je wilt dat zelfstandig doen. Het online zelfhulpprogramma van depressiehulp.be geeft je handvaten om je stemming te verbeteren. Je kan je ook laten begeleiden door een professionele hulpverlener, via chat. Beide opties kunnen kosteloos en anoniem.
www.depressiehulp.be
Heb je vaak angstklachten? Nemen die steeds toe en beginnen die klachten je te beletten om je te doen wat je wilt? Sta je steeds onder stress? Zoek je vaak uitvluchten om situaties te vermijden die je angstig kunnen maken? De online zelfhulp van angsthulp.be biedt je info en een aantal oefeningen om je te leren omgaan met je angst- en stressklachten. Je kan er volledig anoniem en kosteloos mee aan de slag.
Of heb je reeds meerdere weken of langer last van angst- en stressklachten en hebben deze een sterke impact en beperken ze je levenskwaliteit? Dan kan je op angsthulp.be ook anonieme en kosteloze hulp onder professionele begeleiding krijgen.
angsthulp.be
ANBN (Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa) is er voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Je kan chatten of het forum bezoeken, langskomen in het inloophuis in Leuven en deelnemen aan activiteiten.
anbn.be
Ontvang contactgegevens van gespecialiseerde zorg in je buurt. Bij de Verwijslijn eetproblemen en eetstoornissen kan je zowel via telefoon als via mail terecht voor verwijsadressen in je buurt of advies bij je hulpvraag.
eetexpert.be
Bij De Druglijn kan je terecht met al je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie. Anoniem, objectief en zonder te oordelen of veroordelen.
druglijn.be
Je wilt minderen of (tijdelijk) stoppen met drinken en je wilt dat zelfstandig doen?. Het online zelfhulpprogramma van alcohol.be helpt je meer zelfcontrole te krijgen. Je kan je ook laten begeleiden door een professionele hulpverlener, via chat. Beide opties kunnen kosteloos en anoniem.
alcoholhulp.be
Je wilt je druggebruik veranderen en je wilt dat zelfstandig doen?. Het online zelfhulpprogramma van drughulp.be helpt je meer zelfcontrole te krijgen. Je kan je ook laten begeleiden door een professionele hulpverlener, via chat. Beide opties kunnen kosteloos en anoniem.
drughulp.be
Je wilt je gebruik veranderen en je wilt dat zelfstandig doen?. Het online zelfhulpprogramma van cannabishulp.be helpt je meer zelfcontrole te krijgen. Je kan je ook laten begeleiden door een professionele hulpverlener, via chat. Beide opties kunnen kosteloos en anoniem.
cannabishulp.be
Je wilt minderen of stoppen met gokken en je wilt dat zelfstandig doen?. Het online zelfhulpprogramma van gokhulp.be kan je helpen. Je kan je ook laten begeleiden door een professionele hulpverlener, via chat. Beide opties kunnen kosteloos en anoniem.
gokhulp.be
Tabakstop is een gratis dienst waarmee je contact kan opnemen als je hulp nodig hebt om te stoppen met roken.
tabakstop.be
Het eSpreekuur van het informatieplatform PsychoseNet is een tool waarmee mensen in contact kunnen komen met professionals en ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg voor gratis online antwoorden op prangende vragen.
psychosenet.be/espreekuur
Zit je als familie van een persoon met een psychische kwetsbaarheid met vragen, twijfels of onzekerheden? Wil je gewoon je verhaal eens kwijt? De vrijwilligers van de Similes Luisterlijn gaan graag met jou in gesprek.
warmebabbel.be
1712 is er voor iedereen die een vraag heeft over geweld en misbruik, en voor iedereen die met geweld te maken heeft: slachtoffers, plegers (of daders) en toeschouwers. Je kan gratis en anoniem bellen en chatten.
1712.be
Ben je slachtoffer van seksueel geweld? Had je seks tegen je wil? In een Zorgcentrum na Seksueel Geweld krijg je als slachtoffer medische zorg, psychische zorg en gebeurt er een forensisch onderzoek. Je kan hier ook klacht neerleggen bij de politie als je dit wenst.
seksueelgeweld.be
Word je gediscrimineerd omwille van je huidskleur, geloof, leeftijd, handicap of seksuele voorkeur? Of ben je getuige van discriminatie? Unia informeert je over je rechten en zoekt samen met jou naar een oplossing.
unia.be
Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) wil de gelijkheid van vrouwen en mannen beschermen en bevorderen. Word je gediscrimineerd op basis van je geslacht of gender? Heeft iemand naaktfoto's van jou verspreid? Neem contact op met het IGVM. Voor personen vanaf 18 jaar.
igvm-iefh.belgium.be
Heb je vragen over gender of seksuele voorkeur? Overweeg je een coming-out? Vermoed je dat je niet in een van de M/V-hokjes past? Wil je weten wat je als transgender kan doen tegen discriminatie? ...
Contacteer Lumi via chat, mail of telefoon. Anoniem, gratis en zonder vooroordelen.
lumi.be
Ben je LGBT+ en heb je een migratieachtergrond? Merhaba verwelkomt je ongeacht je gender, je seksuele voorkeur, je huidskleur, je etniciteit, je nationaliteit, je status, je religie. Merhaba bouwt aan een inclusieve en solidaire samenleving, waar elk van ons zich veilig, thuis en volwaardig deel van voelt.
merhaba.be
Het Transgender Infopunt (TIP) is een neutrale, gratis en anonieme plek voor al je vragen over genderdiversiteit en het transgenderthema. Je kan hier terecht voor vragen rond identiteit, familiale moeilijkheden, werkgerelateerde aspecten, schoolcontext, transgenderzorg, discriminatiemeldingen en nog veel meer.
transgenderinfo.be
Heb je vragen over solliciteren, studentenjobs, loopbaanbegeleiding, je zoektocht naar werk ... ? Bel dan gratis naar de servicelijn van de VDAB op 0800 30 700. Dit kan elke werkdag van 8 tot 19 uur.
vdab.be
Geadopteerd en op zoek naar een luisterend oor? Geadopteerd en praten met iemand die net zoals jij geadopteerd is? Geadopteerd en vragen waarbij een andere geadopteerde jou kan helpen?
a-Buddy is er voor en met geadopteerden. Je kan chatten met een buddy of eventueel face-to-face afspreken.
a-buddy.be
Kreeg je zelf de diagnose van autisme en zit je met vragen of bots je op moeilijkheden? Heb je een ouder, lief, broer of zus met autisme? Autisme Chat luistert naar je en denkt met je mee.
ligaautismevlaanderen.be/autismechat
Ben je zwanger en twijfel je? Als je denkt dat je niet zelf kan instaan voor de opvoeding van je kind, zijn er verschillende mogelijkheden. Adoptiehuis helpt je gratis en discreet een keuze te maken.
adoptiehuis.be
Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ben je ongepland zwanger? Weet je niet wat doen na de diagnose van een afwijking bij je ongeboren kind? Maakte je ooit een keuze en heb je het er moeilijk mee? Dan is Fara er voor je. Fara biedt een luisterend oor en professionele begeleiding.
fara.be
Stop it Now! biedt een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning aan personen die zich zorgen maken over hun gevoelens of gedrag naar minderjarigen, alsook aan hun naasten. Daarnaast wil Stop it Now! de stap naar de gepaste hulp – wanneer nodig - verkleinen.
stopitnow.be
Je kind opvoeden gaat niet vanzelf. De perfecte opvoeding bestaat immers niet. Als je het even niet meer weet, is er De Opvoedingslijn.
opvoedingslijn.be
Please note, the translation with Google Translate is not always 100% correct, for which we apologize.
We offer this option to translate so that everyone has the chance to view this site in his or her own language.
Activate Translation-bar